9 beneficii ale terapiei
- nagy estera
- 28 nov. 2022
- 3 min de citit
Actualizată în: 13 mar. 2024
Primul lucru care ne vine în minte atunci când mergem la un terapeut este că acesta ne poate ajuta să ne îmbunătățim sănătatea mintală și să ne rezolvăm anumite probleme. Dar cu siguranță este vorba despre mult mai mult. Fără îndoială, un terapeut este pregătit profesional pentru a aduce schimbări pozitive sănătății tale mintale. Vei observa schimbări pozitive la o scară mai largă pe măsură ce vizitezi regulat terapeutul tău.
Să vedem avantajele diferite ale terapiei.
1. Te vei simți motivat și pozitiv Devine o provocare de a rămâne pozitiv atunci când te confrunți cu afecțiuni ale sănătății mintale, cum ar fi depresia și anxietatea. Dacă vrei să te simți mai pozitiv și mai motivat, atunci s-ar putea să ai nevoie de ajutorul unui profesionist. Un terapeut, te va ajuta să rămâi motivat și pozitiv. Depune în mod deliberat efortul de a avea grijă de sănătatea ta mintală. Îți oferă un impuls natural de motivație și te ajută să te simți calm.
2. Vei fi disciplinat
Responsabilitatea de sine și disciplina care vine odată cu o vizită de rutină la un psihoterapeut sunt destul de uimitoare. Poți explora fațetele tale multiple ca persoană dispusă să aducă schimbări pozitive în sine. Acest simț al disciplinei este de ajutor pentru a te face mai productiv la muncă și te scoate din lenea și tergiversarea care vin cu afecțiunile de sănătate mintală, cum ar fi depresia.
3. Încredere îmbunătățită
Pe măsură ce vizitezi terapeutul și ai mai multe ședințe, începi să afli mai multe despre tine. Conștientizarea de sine aduce mai multă încredere în sine pentru că acum știi că poți controla situația în loc să lași situația să te controleze.
4. Gestionarea vulnerabilității
Oamenii cărora nu le este frică să-și arate emoțiile și să solicite sprijin emoțional de la cei apropiați tind să se descurce mai bine decât cei care fac altfel. Mergând la un terapeut, înveți să decodezi complexitățile stării tale și să înveți să-ți comunici sentimentele într-un mod mai deschis.
5. Reziliență mai bună
Cu mai multă rezistență în tine, vei putea face față oricăror neajunsuri cu care te-ai putea confrunta. În loc să lași lucrurile să te controleze, înveți să fii mai încrezător și mai sigur pe tine. Astfel, înveți să te descurci mai bine în viață.
6. Empatie îmbunătățită
Mergând la un terapeut, conștientizezi emoțiile dificile pe care le experimentezi și vezi cum poți ieși puternic din ele. În acest fel, înveți că atunci când cineva se comportă într-un anumit mod, sentimentele sau gândurile de bază ar putea fi proiectate prin acea emoție. În consecință, înveți să înțelegi mai bine oamenii și să nu mai fii rănit sau jignit.
7. Comunicare mai bună
De asemenea, terapia te ajută să poți comunica cu oamenii într-un mod mai sănătos. Pentru că te ajută să ai o perspectivă asupra modului în care cuvintele pot face sau distruge o persoană. De asemenea, te ajută să asculți mai eficient oamenii și să le comunici ideile tale într-un mod mai bun. Dacă te lupți să comunici eficient cu oamenii, atunci un terapeut te poate ajuta în acest sens.
8. Sănătate fizică îmbunătățită
Veți obține o îmbunătățire a sănătății tale fizice pe măsură ce vizitezi regulat și un terapeut. Pentru că acum știm că o traumă este stocată în corpul nostru și se afișează în forme fizice. Durerea, oboseala și infecțiile recurente sunt câteva dintre modalitățile de manifestare a traumei în corpul tău. Pe măsură ce frecventezi psihoterapeutul , procesezi trauma stocată într-un mod sănătos. Îți îmbunătățește automat sănătatea mentală și fizică.
9. Productivitate crescuta Pe măsură ce participi la sesiuni de terapie, ai acea determinare îmbunătățită în tine de a aștepta cu nerăbdare lucrurile. Îți îmbunătățește rapid productivitatea și te ajută să obții performanțe îmbunătățite la locul de muncă. Forța pe care o obții din îmbunătățirea sănătății mintale este de lungă durată și vei vedea un rezultat semnificativ mai bun.
În concluzie, sănătatea mintală afectează toate aspectele vieții tale. Deci, dacă dorești o îmbunătățire a calității generală a vieții, concentrează-te asupra ei. Cea mai bună modalitate de a-ți îmbunătăți sănătatea mintală, mai ales atunci când treci printr-o perioadă dificilă, este să ceri ajutor de la un psihoterapeut.
Kommentare