Modalități de a reduce cheltuielile cu alimentele
- nagy estera
- 22 aug. 2022
- 3 min de citit

Cu trecerea anilor, toți am experimentat prețurile în creștere ale articolelor de bază. Poate ai observat că ajungi să cheltuiești foarte mult pe produse alimentare zilnice. Chiar și după ce ai cumpărat necesarul, depășești bugetul. Te chinui să economisești niște bani? Sunt șanse ca motivul să fie cheltuielile cu alimentele. Îți poți reduce cheltuielile cu alimentele la jumătate dacă o faci corect. Continuă să citiți acest articol pentru a afla cum să îți reduci cheltuielile pe alimente.
Pentru a reduce cheltuielile cu alimentele, trebuie să fii atent la deciziile tale. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru cumpărături economice.
1. Urmărește reducerile
Acest lucru poate părea evident, dar totuși, mulți oameni nu fac asta. Ești o persoană care merge mereu la un singur magazin alimentar? Amintește-ți, nu trebuie să rămâi la un singur magazin. Caută reducerile înainte de a face cumpărături. Datorită internetului, poți face asta cu ușurință. Poți merge la mai multe magazine. Vizitează toate magazinele din apropiere pentru a obține articole la reducere.
2. Aprovizionează-ți stocul
Aprovizionarea cu produsele pe care le folosești des este întotdeauna o idee bună. Să presupunem că vezi o reducere la un pachet economic de hârtie igienică. Nu te gândii înainte de a o cumpăra. Același lucru este valabil și pentru orez, pâine și alte astfel de produse. Acest lucru nu înseamnă să continuui să acumulezi bunuri inutile. Este mai bine să cumperi mai multe articole la un preț rezonabil decât să le cumperi de două ori la un preț normal. Această abordare îți va economisi mult pe termen lung.
3. Fă-ți o listă
În timp ce sunt într-un magazin alimentar, mulți oameni sunt adesea distrași. Să recunoaștem, toate acele produse colorate reușesc să-ți atragă privirea. Indiferent cât de mult ai încerca, adesea ajungi să cumperi acele articole de care nu ai nevoie. Întocmirea unei liste ne scutește de a ne distrage atenția. Vei cumpăra doar articolele din listă și vei economisi mulți bani. Întocmirea unei liste utile
este o sarcină importantă. Pentru a face o listă, uită-te la produsele perisabile pe care le ai deja și notează de ce ai nevoie.
4. Folosește resturile
Păstrează întotdeauna resturile pentru mai târziu. Nu vrei să mănânci din nou aceleași lucruri? Poți condimenta mâncarea. Dacă ți-a rămas carne tocată, fă un burrito cu ea a doua zi. Înainte de a merge să cumperi alimente, uită-te la resturile depozitate. Gândește-te la ideile distractive pe care le poți face cu ele. Crează o listă în consecință.
5. Congelează și depozitează
Depozitarea alimentelor este foarte importantă. Congelează tot ce poți pentru mai târziu. Făcând acest lucru, crește durata de consumabilitate a alimentelor. Dacă nu folosești toate legumele deodată, congelează-le într-o pungă. Același lucru este valabil și pentru produsele de lactate și chiar pentru resturi. Ia în considerare cumpărarea de produse congelate și conservate. Acest lucru te va scuti de multe deșeuri. Mărește-ți spațiul de depozitare acasă și organizează lucrurile. În acest fel, poți urmări nevoile tale.
6. Planifică mesele
Mulți oameni își planifică mesele înainte de a merge la cumpărături. Nu este o idee bună. Când te hotărăști să faci un fel de mâncare și să cumperi ingrediente, cheltuiești mult. Cumperi ingrediente pe care nu le mai folosești niciodată. Nu urmări rețete grele și rapide. Acest lucru îți irosește banii și mâncarea. În loc de asta, cumpără produse alimentare de bază și planifică-ți mesele în consecință.
7. Cumpără de la producătorii locali
Cumpără fructe și legume de sezon. Produsele alimentare în afara sezonului și cele importate sunt scumpe. Susține fermele locale. Vi vedea acolo o mulțime de produse proaspete și la un preț bun. Consumul de alimente crude și proaspete te va menține sănătos.
8. Folosește vouchere
Vrei să economisești niște bani? Iată un motiv pentru a începe să colectezi cupoane. Găseș-te cupoanele și folosește-le. Poți economisi mulți bani. Cumpărăturile online oferă cea mai bună modalitate de a beneficia de coduri de reducere și cupoane. Folosește carduri de fidelitate și carduri de credit pentru reduceri. Vei fi surprins să vezi cât economisești.
În concluzie, nu trebuie să exagerezi cheltuind bani pe alimente. Ține-ți ochii și mintea deschise. Pregătește mese din alimente de bază. Caută reducerile. Cu modificările mici vei reuși să îți reduci cheltuielile cu alimentele.
Comments