Sfaturi pentru construirea unei practici zilnice de meditație
- nagy estera
- 25 iul. 2022
- 3 min de citit

De ce ar trebui să meditezi? Meditația acționează ca un energizant asupra sufletului tău. Acordarea directă cu conștiința este o senzație cerească. Îmbunătățește sănătatea mentală și fizică și îți ridică starea de spirit pentru o zi fără stres. În primul rând, meditația pare o activitate împovărătoare. Dar odată ce experimentezi sentimentul de împuternicire și autocontrol pe care îl induce, nu vei renunța niciodată la el. Iată câteva sfaturi pentru construirea unei practici zilnice de meditație.
Care este scuza ta pentru a nu medita?
Începătorii gândesc uneori greșit. Ei presupun că meditația este solicitantă și funcționează numai pentru persoanele cu un bun autocontrol. Sau că necesită mult timp. Unii oameni se consideră nepotriviți pentru meditație, deoarece sunt gânditori de neobosit. Totuși, nu este așa. Orice persoană, indiferent de calibru mental, o poate face. Îi ajută pe cei care gândesc prea mult și pe oamenii cu minți anxioase să fie atenți la gândurile lor și să le poată regla mai târziu. Meditația este cea mai ușor de executat și de a stabili o rutină în această privință. Este liberă de orice restricții de timp, loc sau echipament. Luați o pauză de cinci minute și iată.
Cum să devii un meditator?
1. Începe cu puțin
Începe cu cea mai scurtă durată de două minute de meditație și rămâi la ea. Două minute par un timp destul de scurt, dar sunt suficiente pentru a stăpâni cea mai de bază abilitate. Nu este nevoie să extinzi practica decât dacă începi să vezi diferența. Când se întâmplă acest lucru, extinde treptat durata în funcție de nivelul tău de confort.
2. Stabilește ora și locul
Deși meditația nu are nevoie de organizare, alegerea unui anumit moment potrivit și a unei zone liniștite îi ajută pe cei care o practică. Crearea unei ambianțe prietenoase cu meditația pentru începători ajută treptat să-și adapteze mintea la starea de meditație. Majoritatea oamenilor își găsesc alinare dimineața devreme. Serile sunt de asemenea potrivite atunci când diminețile aglomerate nu îți permit să meditezi. Sau ia o pauză de meditație pe pat înainte de culcare. Îți poți asocia timpul de meditație cu orice obicei de rutină, cum ar fi cafeaua de dimineață, plimbarea de seară sau pauza de prânz.
3. Fără formalități
Păstrează momentul practic și ușor. Evită pe cât posibil accesorizarea. Cu cât faci mai multe pregătiri sau aranjamente pentru o sarcină, cu atât devine mai dificilă. Dezvoltarea unui obicei de meditație cu anumite ținute sau echipamente te-ar împiedica să o faci oriunde și în orice moment. Stai într-o poziție confortabilă. Poți să te așezați pe o pernă de podea, o pernă oarecare, o canapea, un scaun, un pat sau să stai pe podea, cu spatele lipit de perete sau într-o poziție cu picioarele încrucișate.
4. Mai puțin și constant
De ce să începi cu două minute dacă poți face mai mult? Pentru începători, nu este important să facă mai mult sau să facă mai bine. Ei trebuie să fie consecvenți și consecvenți în dezvoltarea obiceiului. Menținerea scurtă a duratei este mai utilă pentru dezvoltarea unui obicei de meditație de lungă durată. Odată ce se obișnuiesc cu meditația, își pot crește durata treptat.
5. Urmărește-ți respirația
Acordarea atenției respirației este pasul de bază către practicarea mindfulness-ului. Stai drept, odihnește-ți privirea pe podea sau închide ochii dacă vrei. Inspiră și urmărește calea aerului în timp ce îl inspiri prin nări, gură, gât, trahee, plămâni și capilare sanguine. Mai târziu, pe drumul din spate prin aceeași cale, mergi cu fluxul până când îl expiri. Dacă pierzi urma, dă-i drumul. Concentrează-te pe unde te duce mintea și apoi readu-o la respirație.
6. Concentrează-te pe practică, nu pe consecințe
Ia-o ca pe o practică, nu ca pe un miracol. Fără îndoială, meditația ar putea da rezultate instantanee pentru relaxarea minții. Practica necesită timp și efort înainte de a oferi rezultate pozitive. Dar dacă te aștepți la rezultate instantanee, s-ar putea să sfârșești cu disperare și să renunți în curând. Este important să obți atenție prin practică.
7. Evită să sari imediat în meditație
A sări în meditație în vârful stresului este o idee proastă. Corpul tău nu ar recurge imediat la calm. Acordă-ți timp să încetinești și să îți eliberezi mintea pentru a te bucura de momente relaxante de mindfulness. Doar ia câteva respirații adânci pentru a îți semnala mintea pentru următoarea practică.
În concluzie, meditația îți permite să iei o scurtă pauză de la agitația și febra vieții de zi cu zi. Obții tot ce este mai bun din meditație atunci când o faci ca o practică zilnică. Nu există o complexitate implicată în învățarea meditației. Păstrează-l simplu și scurt pentru a face din el un ritual zilnic.
Comments